planinski muzej
Poletni čas od 1. 6. – 15. 9.
(vsak dan)
9.00 -19.00

Zimski čas 15. 9. - 31. 5.
(vsak dan)
9.00 - 17.00

Zaprto:1. 11., 30.12. in 31. 12.

Izven urnika odprto za najavljene skupine.
muzej planinstva
Bi bili radi obveščeni o novicah na naši sceni? Naročite se … »


Slovenski planinski muzej

Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana
T: +386 (0)8 380 67 30
info@planinskimuzej.si

muzej planinstva

Stalna fotografske razstava na zunanjih panojih pred muzejem
Ideja o dopolnitvi stalne razstave Slovenskega planinskega muzeja s fotografsko razstavo na zunanjih panojih se je porodila že pred leti, v petek, 6. 6. 2014, pa je s pomočjo Cankarjeve založbe, predvsem pa urednice fotografske monografije Slovenske gore v objektivu letnih časov Maje Ogrizek, postala resničnost.
Foto: Jošt Gantar

Na desetih panojih ob vhodu v muzej obiskovalci sedaj lahko občudujete dvajset čudovitih fotografij slovenskih gora – gorsko floro, favno, poletne in zimske vzpone ter preprosto čarobne razglede z različnih slovenskih vrhov. Izbor sta iz omenjene monografije opravila Maja Ogrizek in Jošt Gantar. 

Avtorji fotografij so Ana Pogačar, Dan Briški, Miha in Jošt Gantar, Miro Vlašić, Saša Manojlović, Robert Strahinjić, Matevž Lavrič, Rok Eržen, Aleš Komovec,Urban Golob, Jaka Ortar, Anja Peternelj, Peter Strgar, Aljaž Anderle, Dušan Ogrizek, Marko Puc, Petra Draškovič, Franc Šubic, Oton Naglost in Anže Čokl.

Petkovo odprtje razstave je potekalo v sproščenem in družabnem vzdušju. Fotograf Aleš Zdešar je navzočim med drugim podal nekaj osnovnih napotkov za fotografijo gorskih in gorniških motivov, obiskovalci pa so se lahko preizkusili tudi v kratkem kvizu, v katerem so lahko osvojili omenjeno fotomonografijo.

Vabimo vas, da nas obiščete in se o odličnem izboru prepričate sami, vtise pa zabeležite v vpisni knjigi v Slovenskem planinskem muzeju.


Foto: Aleš Zdešar

Foto: Aleš ZdešarNazaj