planinski muzej
Poletni čas od 1. 6. – 15. 9.
(vsak dan)
9.00 -19.00

Zimski čas 15. 9. - 31. 5.
(vsak dan)
9.00 - 17.00

Zaprto:1. 11., 30.12. in 31. 12.

Izven urnika odprto za najavljene skupine.
muzej planinstva
Bi bili radi obveščeni o novicah na naši sceni? Naročite se … »


Slovenski planinski muzej

Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana
T: +386 (0)8 380 67 30
info@planinskimuzej.si

muzej planinstva

Predavanje o možnostih za prilagoditve na podnebne spremembe na Gorenjskem v petek, 10.10.2014, ob 18. uri
PODNEBNE SPREMEMBE? PA KAJ!?


Tema podnebnih sprememb je v slovenskem prostoru dokaj znana in uveljavljena. Ko gre za organizirane odzive družbe na te spremembe, lahko trdimo, da je bolj v ospredju blaženje kot prilagajanje na posledice spreminjajočega se podnebja. V predstavitvi/predavanju se bomo osredotočili na ta zadnji, pogosto zanemarjeni vidik odzivanja na podnebne spremembe.

V prvem delu bomo pojasnili nekatere pojme, povezane s prilagajanjem podnebnim spremembam, in predstavili, kaj se na tem področju dogaja v EU in v Sloveniji. Poudariti želimo pomen sodelovanja različnih deležnikov in ravni – državne, regionalne in lokalne – ter ustrezno porazdelitev nalog in odgovornosti. Spregovorili bomo tudi o orodjih, ki so v povezavi s prilagajanjem na voljo.

V drugem delu se osredotočamo na Gorenjsko regijo. Predstavili bomo oceno ranljivosti Gorenjske za podnebne spremembe in nekaj možnih scenarijev prilagajanja na področju poselitve in prometne infrastrukture.

Predavanje pripravljamo v sklopu izvajanja projekta C3-Alps – Uporaba znanja o podnebnih spremembah za prilagajanje na Območju Alp.

Informacije o projektu so na voljo na spletnih naslovih www.c3alps.eu in c3alps.uirs.si.Vljudno vabljeni.

Vstop bo prost. Nazaj