planinski muzej
Poletni čas od 1. 6. – 15. 9.
(vsak dan)
9.00 -19.00

Zimski čas 15. 9. - 31. 5.
(vsak dan)
9.00 - 17.00

Zaprto:1. 11., 30.12. in 31. 12.

Izven urnika odprto za najavljene skupine.
muzej planinstva
Bi bili radi obveščeni o novicah na naši sceni? Naročite se … »


Slovenski planinski muzej

Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana
T: +386 (0)8 380 67 30
info@planinskimuzej.si

muzej planinstva

Mladinska komisija PZS je praznovala 60. rojstni danV soboto, 9. aprila 2016, je v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani potekalo praznovanje ob 60. obletnici Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije.
Na praznovanju so se zbrali planinci vseh generacij – od najstarejših, ki so v preteklosti delovali v Mladinski komisiji, pa do najmlajših, ki se s planinstvom šele spoznavajo.
Sobotno popoldne je minilo v prijetnem vzdušju. Na kratki prireditvi je bilo predstavljenih nekaj utrinkov iz zadnjega desetletja Mladinske komisije, s petjem in kratko igro so sodelovali otroci iz Mojstrane, po govorih in zahvalah pa smo vsi skupaj zapeli pesem Greva pod objem gora.
Sledilo je druženje in obujanje spominov, goste je pritegnila fotografska razstava, ki je prikazovala delo Mladinske komisije v zadnjih desetih letih, našlo pa se je tudi nekaj malo starejših fotografij. Razstavljeni so bili tudi izdelki natečajev, ki jih je Mladinska komisija pripravila ob 60. obletnici. Ves čas so za najmlajše obiskovalce potekale ustvarjalne delavnice, ki so jih pripravili v muzeju.
Kot se za praznovanje spodobi, smo proslavili še s torto, druženje pa se je nadaljevalo pozno v večer.Več o dogodku na spletni strani PZSNazaj