planinski muzej
Poletni čas od 1. 6. – 15. 9.
(vsak dan)
9.00 -19.00

Zimski čas 15. 9. - 31. 5.
(vsak dan)
9.00 - 17.00

Zaprto:1. 11., 30.12. in 31. 12.

Izven urnika odprto za najavljene skupine.
muzej planinstva
Bi bili radi obveščeni o novicah na naši sceni? Naročite se … »


Slovenski planinski muzej

Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana
T: +386 (0)8 380 67 30
info@planinskimuzej.si

muzej planinstva

Favna naravnega parka Julijsko predgorje, odprtje fotografske razstave, v petek, 26. maja 2017, ob 18. uriZa vsak krajinski park je živalstvo eden ključnih in najprivlačnejših dejavnikov. Vse živalske vrste, od najmanjših do največjih, so osnovni gradnik biotske raznovrstnosti, ki obisk zaščitenih območij vselej spremeni v nepozabno doživetje.

Organizatorji fotografske razstave želijo s fotografijami nekaterih najpomembnejših in najlepših vrst sesalcev in ptic poudariti izredno bogastvo živalstva v Krajinskem parku Julijsko predgorje.
Fotografoma Paolu Da Pozzu in Gabrielu Banu je v objektiv fotoaparata uspelo ujeti bistvo tega čudovitega prostora in obiskovalcem pričarati občutek tihe in spoštljive bližine – vedênja, ki je v zaščitenih območjih, kjer kot gostje vstopamo v življenjsko okolje drugačnih živih bitij, strogo zapovedano pravilo.

Fotografije želijo pritegniti pozornost in vzbuditi zanimanje za okolje, ki potrebuje zaščito in nikoli ne neha presenečati.Odprtje razstave prirejamo v sklopu dogodkov ob Dnevu Alpske konvencije. Celoten program najdete na tej povezavi

Parco naturale Prealpe Giulie

Europarc Federation

Triglavski narodni park

Alpska konvencija
Nazaj