planinski muzej
Poletni čas od 1. 6. – 15. 9.
(vsak dan)
9.00 -19.00

Zimski čas 15. 9. - 31. 5.
(vsak dan)
9.00 - 17.00

Zaprto:1. 11., 30.12. in 31. 12.

Izven urnika odprto za najavljene skupine.
muzej planinstva
Bi bili radi obveščeni o novicah na naši sceni? Naročite se … »


Slovenski planinski muzej

Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana
T: +386 (0)8 380 67 30
info@planinskimuzej.si


gorništvo
  

     logo_4.jpg        


      
PO ALPSKIH DOLINAH S KOLESOM IN PEŠ – IZ MOJSTRANE V KRMO, VRATA IN RADOVNO!

6. DAN ALPSKE KONVENCIJE (29. – 31. maj 2015)

 
 

Vljudno vabljeni na sklop prireditev ob Dnevu Alpske konvencije v Mojstrani, ko organiziramo vodene pohode in rekreativno kolesarjenje z bogatim spremljevalnim programom ter posvet. Pridružite se okolju prijaznemu doživljanju in spoznavanju naravnih in kulturnih posebnosti alpskih dolin!

 
 

V petek, 29. maja 2015, bo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani od 9.00 do 16.00 posvet na temo izzivov gorskih in obmejnih območij s predstavitvijo 5. Poročila o stanju Alp na temo demografskih sprememb, potekala pa bo tudi predstavitev možnosti izvedbe pilotnega projekta Planinske vasi v Sloveniji.

 
 

V soboto, 30. maja 2015, pripravljamo rekreativno kolesarjenje v Krmo, pohod do Pocarjeve domačije v dolini Radovne ali po poti Triglavske Bistrice v dolini Vrata z bogatim spremljevalnim programom pri Slovenskem planinskem muzeju od 10.00 do 16.30.
Pohodniki in kolesarji se dobimo pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani ob 10.00Kolesarji se nam lahko pridružite že na Jesenicah (odhod z železniške postaje ob 8.30) ali v Kranjski Gori (parkirišče pred TIC Kranjska Gora ob 9.00).

Pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani bodo različne predstavitve na stojnicah, nastop pihalnega orkestra in folklorne skupine. Za otroke bodo organizirane delavnice (risanja in izdelovanja sončnega kolesa, poslikava obraza na temo Aljažev strolp, delavnica izdelovanja Aljaževega stolpa), kviz na temo Aljažev stolp ter predstavitev filmske pravljice Ledenec, ki se bo vrtela v dvorani Slovenskega planinskega muzeja (5 min) in risanje oziroma barvanje Ledenca. Obiskovalci se bodo poleg tega lahko preizkusili na plezalnem stolpu in si ogledali uprizoritev reševalne akcije gorskih reševalcev Društva GRS Mojstrana.

Organiziran bo brezplačen avtobusni prevoz iz Bohinja in z Bleda do Mojstrane z odhodi: ob 8.30 Bohinj Jezero, 8.40 Bohinjska Bistrica in 9.00 glavna postaja Bled. Povratek avtobusa iz Mojstrane nazaj na Bled in v Bohinj ob 15.30. 


Kolesarska steza
Kranjska Gora - Mojstrana
Pot
Mojstrana - KrmaVišinski profil
smer: Krma - Mojstrana

    

 
 
             
 


V nedeljo, 31. maja 2015, pa ste vljudno vabljeni še na planinski pohod na Dovško Babo. Zborno mesto je ob 8.00 pred Aljaževim hramom na Dovjem.  

 

Dogajanje poteka v organizaciji Planinskega društva Dovje-Mojstrana, Občine Kranjska Gora, LTO Kranjska Gora, Triglavskega narodnega parka, Planinske zveze Slovenije, Slovenskega planinskega muzeja in Gornjesavskega muzeja Jesenice v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Stalnim sekretariatom Alpske konvencije.

 
Dogodki so brezplačni.
V primeru slabega vremena bo program prilagojen.
 


VEČ O PROGRAMU