Slovenski planinski muzej vam ponuja tudi vsebine za katere sploh ni treba vstati iz naslanjača! Kajti znanja ni nič manj, če ga delimo. Spodaj lahko najdete zbrane vsebine, ki smo jih ustvarili oziroma priredili za splet. Vsebine bomo pa tudi še dodajali, zato nas obiščite še kdaj!

Upamo, da vam bodo všeč in da se bomo kaj kmalu spet videli v Mojstrani!

Naše virtualne razstave:

Alpinizem v času podnebnih sprememb

10 sidrišč slovenskega alpinizma

Skozi sprehod skozi zgodovino bomo spoznali deset alpinističnih presežkov, ki so slovenski alpinizem ponesli v sam vrh svetovnega alpinizma.

Alpinizem v času podnebnih sprememb

Alpinizen v času podnebnih sprememb – spletna razstava

Gradivo so za splet oblikovali dr. Andrej Šmuc in dr. Jure Ahtik (Naravoslovnotehnična fakulteta) v sodelovanju z alpinistko dr. Ireno Mrak iz Visoke šole za varovanje okolja.

Korajža je ženskega spola

Korajža je ženskega spola – spletna razstava

Razstavo, ki smo jo posvetili najuspešnejšim alpinistkam Planinske zveze Slovenije, članicam prvih ženskih odprav iz osemdesetih, izjemnim ženskim navezam in posameznicam, si sedaj lahko ogledate tudi virtualno.

Saleška planinska pot

Saleška planinska pot – spletna razstava

V sklopu razstav Gore in ljudje smo vam letos v sodelovanju z Muzejem Velenjem in PD Velenje želeli predstaviti Šaleško planinsko pot in življenje ob njej.

Zakodirano planinstvo

Te naloge bodo preizkusile vaše poznavanje planinstva! Najprej kliknete na izbrano nalogo, potem pa sledite namigom.

Kdo bo našel rešitev še preden prebrska vse namige?

Uff! To je bilo pa zahtevno! Ampak čaka te še 5 ugank!

Boš rešil vse?

Pravljični šepet gora – Zmajevka

23 decembra, 2020|

Tudi v prazničnih dneh nas bo v petkovih večerih ob 19. uri z novimi zanimivostmi navduševal Planinko. Na božič, 25.  decembra,  nam bo predstavil pravljico Zmajevka in nam pokazal napravo, ki je med prvimi [...]

Planinski kviz – 21. decembra 2020

21 decembra, 2020|

Nagradna igra: Planinski kviz Šest krat šest vprašanj o gorah in gornikih! Pred tabo je zadnjih šest vprašanj o gorah in gorniki! Pravilno odgovori na vseh šest vprašanj in se poteguj za privlačno tedensko [...]