Zgodovinska oprema sodi v muzej, nepoškodovana in čista pa na izmenjevalnico!

Vabimo vas, da podarite ali zamenjate športno opremo, ki je ne potrebujete več. Opremo že zbiramo v Slovenskem planinskem muzeju, lahko pa jo prinesete tudi na dan izmenjevalnice.

Zbiramo nepoškodovano in čisto opremo. Radi bi, da se oprema podari. Če pa jo želite zamenjati, vam lahko priskrbimo prostor, kjer poskrbite za menjavo.

Zbiramo opremo tako za otroke kot odrasle. Veseli bomo športnih oblačil (majice, hlače, puloverji …) kot tudi opreme za šport (planinski čevlji, nahrbtniki …).

Izmenjevalnica se bo izvajala pred muzejem. Vstop je prost. Za sodelovanje na izmenjevalnici ni potrebno prinesti opreme – razumimo pa, da jo bo kaj hitro zmanjkalo, če bomo vsi samo odnašali! Prosimo vas, da si zaradi trenutne zdravstvene situacije prinešeno opremo ogledujete s posebno skrbnostjo.

Predana oprema, ki bo ostala po koncu izmenjevalnice, bo podarjena humanitarnim organizacijam.

Poleg izmenjevalnice se bodo predstavili še ponudniki športne opreme, ki bodo svetovali in prodajali opremo iz svoje ponudbe. Če vas zanima sodelovanje, se nam še vedno lahko pridružite!

Z nami bodo:

Po izmenjevalnci pa ostanite z nami, kajti ob 18. uri bo na vrsti še brezplačno predavanje Ekologov brez meja na temo zmanjševanja domačih odpadkov.

Za več informacij se oglasite v Slovenskem planinskem muzeju ali na telefonski številki 08 380 67 30 oziroma po elektronski pošti.

Projekt se izvaja v okviru projekta Obisk gora v času podnebnih sprememb, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor. V Slovenskem planinskem muzeju ga izvajamo s projektnimi partnerji Občino Kranjska Gora, Turističnim društvom Dovje – Mojstrana, Planinsko zvezo Slovenije in ZRC SAZU Geografskim inštitutom Antona Melika. Več o projektu si preberite tukaj.