Poročila s terena:

Smučarska in peš gaz sta narejeni tako na Mojstrovke kot na Nad Šitom glave. Za smučarje je ob zgodnjem štartu nujna uporaba srenačev. Za pešake pa zimska oprema (dereze, cepin). Plezane so bile Butinarjeva, Pripravniška in Župančičeva grapa. V vsaki od grap je še vedno potrebno preplezati kašen krajši skalni skok. Snežne razmere se ob trenutni inverziji okoli 12 ure dokaj destabilizirajo, zato se je potrebno izogibati strmim pobočjem. Prav tako je potrebno biti pozoren na področja z napihanim snegom (klože). CESTA JE OD DANES PREVOZNA DO PRELAZA. KAKO JE PA URADNO BO PA VRJETNO ZNANO V NASLEDNJIH DNEH. 

Zapisal: Igor Kremser

Turna smučarska smučina narejena, vendar zelo trda in drseča, zato so za lažji vzpon potrebni srenači. V zgornjem delu je veter začel graditi klože, zato se je potrebno izogibati bolj strmim delom. V zgornji tretjini smučanje ovira skorja, ki se predira, v spodnjem delu pa se še vedno najde pršič.

Zapisal: Igor Kremser

Smučarska in peš gaz sta narejeni od ceste čez planino Zajavornik. Snežne razmere so stabilne. Se je pa zaradi vpliva sonca na nekaterih mestih začela pojavljati skorja, ki otežuje smuko.

VSE PEŠAKE NAPROŠAMO, DA NE HODIJO PO TURNI SMUKI, SAJ LE-TA POSTANE NEUPORABNA ZA TURNE SMUČARJE. 

Zapisal: Igor Kremser

Snega je na Pokljuki okoli 20 cm do vrha pa varira med 20 in 40 cm odvisno kako ga je spihal veter. Razmere sa smučat so bile dobre. Predvsem so za smučanje dobre Vzhodna in Zahodna pobočja. Ker je med sneženjem pihal močan veter so se na nekaterih mesti začele delati klože. Zato se je dobro izogibati strmih pobočoj z napihanim snegom. Generalno gledano pa so snežne razmere dokaj stabilne.

Zapisal: Igor Kremser

Dež do vsaj 1800 ob 15h, obrnil zaradi nevihte (strele). Sneg se je ob spustu hitro spuščal, snežilo je že do Zatrnika. 

Zapisal: Mitja Šorn

Pomrznjeno, stabilno. Srenači obvezni, dereze priporočljive. Spust v drevesnico ok, spodnji del skozi gozd z ravno še dovolj snega.

Zapisal: Mitja Šorn

Razmere na Vršiču so stabilne, sneg je zjutraj pomrznjen zato so za pešake potrebne dereze za turne smučarja pa srenači. Smuka v Derevesnico je dobra vendar šele okoli 10. ure, ko se sneg omehča. Smuča se tudi iz Nad Glave.

RAZMERE SE LAHKO ZARADI SNEGA KI BO PADEL V SREDO ZELO SPREMENIJO. ZATO BODO PODATKI IZ TERENA KI BODO OBJAVLJENI V ČETRTEK VELIKI BOLJ RELAVANTI OD TEH DO SEDAJ.

Zapisal: Igor Kremser

Kložasto, toplo, delajo se cokle, peš se udira. obrnila 250 višincev pod vrhom. ECT poči ob 13 udarcu, poka ne napreduje. Verjetno še varno, samo skrajno neugodno za hodit.

Na Malo Mojstrovko in Nad Šitom glave je narejena gaz. Potreba pa je popolna zimaska oprema.(čelada, cepin dereze) Prav tako je na oba vrhova narejen turnosmučarska špura. Snežne razmere so stabilne predvsem v jutranjih urah proti popoldnevu pa se zaradi močnega sonca v teh dneh snežna odej malenkost destabilizira. Ampak še vse ostane vse verno. Plezana je bila Pripravniška grapa kjer pa vmesni skok ni zalit. Butinarjeva ter Zupančičeva pa potrebujeta še nekaj snega.

Zapisal: Igor Kremser

Ob progah pršič, razen čisti J skorja.

Zapisal: Mitja Šorn

Dobra peš gaz, dobra smučarska gaz, smučarija zanič. Na S se ne da, je sneg odpihnjen.

Zapisal: Mitja Šorn