Prevozi v gore

V Slovenskem planinskem muzeju je ena od naših glavnih nalog tudi ohranjanje (gorske) narave. Pri nas deluje prva info točka Alpske konvencije v Sloveniji, ki se zavzema za zaščito Alp, pri nas je info točka Triglavskega narodnega parka, ki skrbi, da bomo svet okoli Triglava ohranili tudi za naše zanamce. Prav tako v Muzeju najdete informacijsko točko Planinske zveze Slovenije ter Turistično-informacijsko točko Dovje-Mojstrana.

Ker se zavedamo, da so podnebne spremembe čedalje večji globalni problem, smo se s partnerji Planinsko zvezo Slovenije, Znanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Občino Kranjska Gora in Turističnim društvom Dovje-Mojstrana prijavili na razpis Ministrstva za okolje in prostor za predstavljanje Alpske konvencije v Sloveniji s projektom Obisk gora v času podnebnih sprememb.

Ena od naših projektnih aktivnosti bodo tudi brezplačni prevozi z železniške postaje Jesenice med našimi muzejskimi hišami (Slovenski planinski muzej, Muzej Kranjska Gora, Muzej delavske kulture Jesenice, Muzej Kosova graščina Jesenice) in brezplačni prevozi v triglavske doline.

Več o projektu

Bodite odgovorni do narave – uporabljajte trajnostne načine obiska gora!
Bodite odgovorni do drugih – odpoved rezervacije nam sporočite vsaj en dan pred nastopom prevoza na naš telefon 08 380 67 30 ali e-naslov in omogočite prevoz drugemu potniku. Če vas na rezervirani termin ne bo na postajališču, vam bomo primorani zaračunati 10 € manipulativnih stroškov.

Prevozi v gore:

Jesenice – Vrata

Ob torkih in četrtkih nudimo prevoze na relaciji Jesenice – Mojstrana – Vrata in nazaj. Spodaj si lahko ogledate točen urnik prevozov.

Urnik prevozov

Prevozi v gore:

Jesenice – Krma

Ob sredah nudimo prevoze na relaciji Jesenice – Mojstrana – Krma in nazaj.
Spodaj si lahko ogledate točen urnik prevozov.

Urnik prevozov

Prevozi med muzeji:

Jesenice – Kranjska Gora

Ob petkih in sobotah za imetnike muzejskih vstopnic nudimo prevoze med muzeji na relaciji Jesenice – Mojstrana – Kranjska Gora in nazaj. Urnik prevozov najdete spodaj.

Urnik prevozov

Vožnje se bodo izvajale v skladu z navodili NIJZ. Zaradi trenutne zdravstvene situacije in priporočil so zaenkrat na voljo le tri prosta mesta. Če želite rezervirati prevoz za veččlansko družino iz istega gospodinjstva (do 5 oseb) nas pokličite na +386 (0)8 380 67 30. Ostanimo zdravi!

Dodatna vprašanja? Je termin, ki ga želite rezervirati, že zaseden? Pokličite nas na +386 (0)8 380 67 30 ali pišite na info@planinskimuzej.si in mogoče najdemo skupno pot.

Se odpravljate v hribe s svojim avtom? Ste pripravljeni prevoz deliti še s kom? Ali pa vi potrebujete prevoz do izhodišča vaše najljubše planinske poti? Pridružite se naši Facebook skupini. Saj tujec je le prijatelj, ki ga še ne poznaš!

Obvezno preberite in upoštevajte navodila za udeležbo na vožnji v času koronavirusa:

Pravila v času koronavirusa

Jesenice – Mojstrana – Vrata

Jesenice – Mojstrana – Vrata

Vsak torek in četrtek lahko rezervirate brezplačni prevoz z Jesenic v dolino Vrata.

Rezerviraj prevoz

Vrata – Mojstrana – Jesenice

Vsak torek in četrtek lahko rezervirate brezplačni prevoz iz doline Vrata na Jesenice.

Rezerviraj prevoz

Jesenice – Mojstrana – Krma

Jesenice – Mojstrana – Krma

Vsako sredo lahko rezervirate brezplačni prevoz z Jesenic v dolino Krma.

Rezerviraj prevoz

Krma – Mojstrana – Jesenice

Vsako sredo lahko rezervirate brezplačni prevoz iz doline Krma na Jesenice.

Rezerviraj prevoz

Jesenice – Mojstrana – Kranjska Gora

(za imetnike vstopnic vsaj enega od naših muzejev)

Jesenice – Mojstrana – Kranjska Gora

Vsak petek in soboto lahko rezervirate prevoz med muzejskimi hišami Gornjesavskega muzeja Jesenice od Jesenic do Kranjske Gore. Za prevoz je potreben nakup vstopnice za vsaj eno od naših muzejskih hiš.

Rezerviraj prevoz

Kranjska Gora – Mojstrana – Jesenice

Vsak petek in soboto lahko rezervirate prevoz med muzejskimi hišami Gornjesavskega muzeja Jesenice od Kranjske Gore do Jesenic. Za prevoz je potreben nakup vstopnice za vsaj eno od naših muzejskih hiš.

Rezerviraj prevoz
Nakup vstopnic