Prevozi v gore

V Slovenskem planinskem muzeju je ena od naših glavnih nalog tudi ohranjanje (gorske) narave. Pri nas deluje prva info točka Alpske konvencije v Sloveniji, ki se zavzema za zaščito Alp, pri nas je info točka Triglavskega narodnega parka, ki skrbi, da bomo svet okoli Triglava ohranili tudi za naše zanamce. Prav tako v Muzeju najdete informacijsko točko Planinske zveze Slovenije ter Turistično-informacijsko točko Dovje-Mojstrana.

Ker se zavedamo, da so podnebne spremembe čedalje večji globalni problem, smo se s partnerji Planinsko zvezo Slovenije, Znanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Občino Kranjska Gora in Turističnim društvom Dovje-Mojstrana prijavili na razpis Ministrstva za okolje in prostor za predstavljanje Alpske konvencije v Sloveniji s projektom Obisk gora v času podnebnih sprememb.

Ena od naših projektnih aktivnosti bodo tudi brezplačni prevozi z železniške postaje Jesenice med našimi muzejskimi hišami (Slovenski planinski muzej, Muzej Kranjska Gora, Muzej delavske kulture Jesenice, Muzej Kosova graščina Jesenice) in brezplačni prevozi v triglavske doline.

Prevozi v gore:

Jesenice – Vrata

Ob torkih in četrtkih bodo prevozi na relaciji Jesenice – Mojstrana – Vrata in nazaj. Spodaj si lahko si ogledate točen urnik prevozov.

Urnik prevozov

Prevozi v gore:

Jesenice – Krma

Ob sredah bodo prevozi na relaciji Jesenice – Mojstrana – Krma in nazaj. Spodaj si lahko ogledate točen urnik prevozov.

Urnik prevozov

Prevozi med muzeji:

Jesenice – Kranjska Gora

Ob petkih in sobotah bodo prevozi med muzeji na relaciji Jesenice – Mojstrana – Kranjska Gora in nazaj. Urnik prevozov najdete spodaj.

Urnik prevozov

Zaradi trenutne zdravstvene situacije rezervacije še niso na voljo. Vožnje se bodo izvajale v skladu z navodili NIJZ. Za najnovejše informacije spremljajte naše informacijske kanale (internetna stran SPM, Facebook profil, Instagram, e-novice, …). Ostanite zdravi!

Dodatna vprašanja? Pokličite nas na +386 (0)8 380 67 30 ali pišite na info@planinskimuzej.si .