Dragi planinci, sodelavci in prijatelji.

Z veseljem sporočamo, da smo med 23 kandidati iz 11 slovanskih držav prejemniki najvišje nagrade Živa, ki je bila podeljena na Bledu 22. septembra za najboljši slovanski muzej leta 2017.

Hvala Forumu slovanskih kultur, direktorici, žiriji, našemu ustanovitelju in financerjem Občini Kranjska Gora, Ministrstvu za kulturo, Planinski zvezi Slovenije, Triglavskemu narodnem parku, Ustanovi Avgusta Delavca in kreativnim sodelavcem ter številnim prostovoljcem. Ponosni smo, da smo med 300 milijoni Slovani najboljši in hkrati prvi slovenski muzej, ki je prejemnik nagrade Živa. Nagrada potrjuje, da smo na pravi poti in da smo Slovenci planinski narod. In še, da je Slovenski planinski muzej nacionalnega pomena, čeprav je enota Gornjesavskega muzeja Jesenice.

Iskrena hvala vsem, ki ste ustvarjali ali še vedno z nami ustvarjate edinstven prostor, kjer združujemo kulturno dediščino s turistično ponudbo. Dobrodošli v Slovenski planinski muzej.

 

Direktorica Irena Lačen Benedičič

 

Da dober glas seže v deveto vas, dokazujejo številne čestitke in pohvale, ki smo jih prejeli ob nagradi. Vsem se iskreno zahvaljujemo, saj uspehe lahko dosegamo le z vašo podporo.

Čestitka ministra za kulturo, g. Antona Peršaka