Zimske planinske raziskovalnice

Zimske planinske raziskovalnice

V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani smo tudi letos pripravili pester program počitniških aktivnosti za vse, ki bi radi poleg veselja na snegu počeli še kaj ustvarjalno planinskega, izvedeli kakšno zanimivost in spoznali kaj zabavnega in koristnega.

Počitniška druženja so namenjena vsem otrokom od 6. leta, če pa so otroci mlajši, naj jih spremljajo odrasli ali starejši sorojenci.

Čas: 16.00–18.00

Cena: 5 eur/udeleženca

Ponedeljek, 25. 2. 2019

MUZEJSKI KOVČEK

Čebelica Cvetka bo z matico in trotom v muzej pripeljala kovček s predmeti, povezanimi s čebelarstvom. Posvetili se bomo predvsem pašnemu čebelarstvu v višje ležečih predelih. Pri ogledovanju in prepoznavanju si bomo pomagali z vsemi našimi čuti. Ker pa čebelice včasih rabijo tudi našo pomoč, bomo za to poskrbeli v naši delavnici. Delavnico sta pripravili muzealki iz  Čebelarskega muzeja v Radovljici.

Delavnica: Hotel za divje čebele

Torek, 26. 2. 2019

 

SPOZNAJMO IN NAHRANIMO PTICE POZIMI

Območje Triglavskega narodnega parka je pomemben življenjski prostor za ptice, saj na območju parka živi več kot 180 različnih vrst.

Ali veste, katera izmed njih se zna potapljati in plavati, katera kraljuje višavam in v razponu kril meri več kot 2 metra ali pa, katera pri letu doseže tudi do 200 km/h? O tem nas bodo seznanili prijazni delavci Triglavskega narodnega parka.

Delavnica: Ptičja pogača

Sreda, 27. 2. 2019

RAZVEDANJE IN SKRIVNOSTNA PISMA

Bi se radi pozabavali z odpiranjem in prebiranjem skrivnostnih pisem, obenem pa izvedeli, kaj je razvedanje? V goste smo povabili Mino Kotnik, učiteljico CŠOD Planica, ki nam bo pomagala odkrivati omenjene skrivnosti.

Delavnica: Vetrovnica in skrivnostna pisma

 

Četrtek, 28. 2. 2019

ALPINIST/KA SEM

Skodrana temnolasa gospa, mati treh otrok, biologinja, profesorica, prva Slovenka na najvišji gori sveta, prva z možem na najvišji gori sveta, športna plezalka, članica več odprav v najvišja gorstva sveta … Kdo je to?

Izvedeli bomo s pomočjo ilustratorja in striparja Ivana Mitrevskega.

Delavnica: Narišimo Marijo in izdelajmo plezalko

 

Petek, 1. 3. 2019

PRAVLJIČARIJA POD TRIGLAVOM

Ste že obiskali deželo Pravljičarijo, tam pod Triglavom? A kaj tam počne tale frajerski pes? Če bi radi izvedeli, vas vabimo, da z nami pokukate vanjo. Ne ne, nič se ne bojte, Dixi je zelo prijazna. Skupaj z deželo nam jo bo predstavila pravljičarka in pripovedovalka Kristina Menih.

Delavnica: Risanje prebivalcev Pravljičarije na podlage za sedenje

Prijave na delavnice niso potrebne. Izdelke, narejene na delavnici, udeleženci odnesejo domov.

Za dodatne informacije lahko pokličete na: 08 380 67 32 (kustosinja pedagoginja Neli) ali 08 380 67 30 (recepcija).

Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe programa.

Se vidimo na raziskovalnem druženju v muzeju!

2019-03-28T15:14:04+00:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top