V Kranjski Gori in okoliških krajih vas pričakujejo živahna doživetja Julijskih Alp. Doživetij, ki jih želite preizkusiti tudi sami, je na pretek, od aktivnega preživljanja počitnic, do mirnega odkrivanja naravne in kulturne dediščine. Lahko odkrijete skrivnosti dobrega počutja v bogati wellness ponudbi, se udeležite poslovnih in družabnih srečanj ali pa z družino raziščete mistično preteklost Zgornjesavske doline. To je prostor, kjer se avantura prične!

Tudi v Kranjski Gori, v Liznjekovi domačiji potekajo številne etnološke delavnice, kot je peka kruha, peka potice in podobno. Včasih pripravijo tudi delavnico izdelovanja adventnih venčkov.

Poleg priprave adventnih venčkov in prižiganja svečk na njih so štirje tedni pred božičem tudi v znamenju ljudskih šeg in navad na barbarino, lucijino in seveda miklavževo. Prav miklavževanje ima v vaseh v občini Kranjska Gora še vedno velik pomen. Sveti Miklavž obišče pridne otroke, jih obdaruje, angelčki pa jih zapišejo v zlato knjigo. Ponekod pripravljajo miklavževanje na enem mestu, drugod Miklavž tako kot nekoč, hodi po hišah. Miklavža navadno spremljajo tudi parkeljni – to so čisto pravi peklenščki in če niste bili pridni, vam bo pred njimi trda predla. Parkeljni so značilni za celotno alpsko tromejo, pa tudi širše in tako v Podkorenu že dobro desetletje Turizem Kranjska Gora s soorganizatorji pripravlja srečanje parkeljnov treh dežel. Takrat se zbere na enem mestu več kot 150 peklenščkov.

#naprejvpreteklost