Bled v adventnem in prazničnem času razsvetljuje več tisoč luči. Parki in znamenitosti Bleda si nadenejo praznično podobo, ki preganja zimsko temo vse do svetih treh kraljev. Pod največjo naravno novoletno smreko najde svoj prostor praznični stol, na jezeru zasveti srce, v parkih pa nas pozdravijo prizori svete družine in podobe iz svetopisemske zgodbe o rojstvu Jezusa. Na prazničnih stojnicah si je možno kupiti unikatna praznična darila in se okrepčati s tipičnimi gorenjskimi jedmi in pijačo.

Blejski otok je tudi pozimi priljubljena izletniška točka, do katere z brega jezera vozijo vešči pletnarji. Na vrhu stopnišča z devetindevetdesetimi stopnicami obiskovalce že stoletja prijazno pričakuje otoška cerkev, iz katere venomer odmeva zvonjenje zvona želja. V decembru je posebej praznično v Potičnici, kjer vam postrežejo s sveže spečeno potico. Na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja pa si na dnevih potice lahko ogledate tudi pripravo in peko tega prazničnega kolača.

Več kot 1000 let star Blejski grad z dih jemajočimi razgledi po blejski kotlini, obdani z vencem vršacev Julijskih Alp in Karavank, v zimskih prazničnih dneh s svojo okrasitvijo in vzdušjem prispeva kamenček v mozaiku zimske ponudbe Bleda. Jaslice v grajski kapeli ob spremljavi adventnih melodij vabijo na ogled, srednjeveške viteške predstave pa oživijo Blejski grad.

Vir: Turizem Bled