Če ste ljubitelji aktivnosti na prostem, je Dolina Soče (v Sloveniji znana tudi kot Posočje) zagotovo tisti kotiček Slovenije in Alp, ki ga morate obiskati. Podajte se na izjemna vodna doživetja, na kajak in rafting na reko Sočo, odkrijte neokrnjene lepote kanjonov in očarljivost tolmunov, ki navdihujejo ribiče in kopalce.

Tisti, ki greste raje peš, boste uživali v prostranem svetu visokogorja in osupljivih razgledih, ki jih Julijske Alpe  nudijo vse tja do Jadranskega morja. Prebudite raziskovalca v sebi, odkrijte bisere narave in zapuščino soške fronte ter se podajte na označene nižinske pohodniške poti. Nad izjemno naravo in možnostmi za kolesarjenje se navdušuje tudi vse več kolesarjev, ki lahko izbirajo poti različnih težavnosti.

Tudi pristašem adrenalinskega utripa v Dolini Soče zagotovo ne bo dolgčas. Poletite z jadralnim padalom, zberite pogum za padalski skok iz letala, spustite se po najdaljši zipline jeklenici v tem delu Evrope ali dvignite srčni utrip v katerem izmed pustolovskih parkov.

Prav v vseh letnih časih si lahko izberete aktivno doživetje, ki vam je pisano na kožo. Pozimi smučajte na mednarodnem smučišču Kanin ‒ Sella Nevea, privoščite si voden izlet v gore, organizirano sankanje, če ste podkovani z znanjem tudi turno smuko in ledno plezanje.

#naprejvpreteklost