Gornjesavski muzej Jesenice vsako leto v adventnem času pripravi zanimive dogodke. Preteklih deset let so na Jesenicah torkove popoldneve pred prvo adventno nedeljo namenili medgeneracijskemu druženju in ustvarjanju, kjer smo izdelovali adventne venčke in voščilnice.

Seveda pa v železarskem mestu ne gre mimo Praznika sv. Barbare, ki goduje 4. decembra. Ob tej priložnosti so odpirali likovne in fotografske razstave v Kolpernu na Stari Savi ali pa nekdanje in zdajšnje železarje povabili na javna vodstva po aktualnih muzejskih razstavah, tako v Muzeju Kosova graščina kot na Stari Savi.

V tednu pred božičem so vsako leto predstavili rezultate skupnega dela Ljudske univerze Jesenice, Občinske knjižnice Jesenice, njihovega muzeja in domačinov, ki so pridno pisali spomine in brskali po starih škatlah ter iskali fotografije za knjigo »Kako so na Jesenicah včasih živeli?«.

Ker je letošnje leto malce drugačno, tudi decembrske prireditve planirajo malce drugače. Skupaj s prihodom adventa se bodo podali Naprej v preteklost. S tem nacionalnim projektom bodo še obogatili e-vsebine iz domačega naslonjača, ki jih lahko prebirate na https://www.gmj.si/e-vsebina/. Zato, da vam približajo zgodbe preteklosti, predvsem pa zato, da ostanemo še naprej povezani.

#naprejvpreteklost