Vabimo vas na muzejski večer, kjer nam bo svetovna popotnica Barbara Popit predstavila največjo ameriško zvezno državo, ki jo prekrivajo prostrani gozdovi, številni ledeniki in jezera. Predstavila nam bo divji in neokrnjeni svet na severu, kjer se popotnik mimogrede lahko sreča s črnim medvedom. Vas zanima kako se je končalo Barbarino srečanje z orjakom?  Vabljeni na predavanje, kjer boste izvedeli vse.  Avtorica bo predavanje povezala s člankom na povezavi:  https://www.kibuba.com/kibubazin/Bliznje-srecanje-z-medvedom

Barbara Popit je Celjanka, po duši popotnica, ki izredno rada piše. Potovanja so njena strast. Spoznavati nove dežele,  nove ljudi in njihovo kulturo – to ji daje moč in energijo, sprostitev in umirjanje duha.

Je avtorica številnih člankov in dveh knjig: Poklon Himalaji in Belina me pomirja. Do sedaj jo je pot zanesla na Antarktiko (in o tem napisala knjigo Belina me pomirja, ki je izšla avgusta lani), Aljasko, Grenlandijo, Islandijo, Škotsko, Irsko, z avtom po Norveški do Nordkappa ter preko Finske, Švedske in Danske nazaj, z avtom po preostalem delu Norveške (Bergen s širšo okolico), v zimskem času z jadrnico po fjordih severne Norveške,  Nizozemska, Belgija, Luxembourg, Portugalska (celina, nato še Madeira in Azori), Andaluzija in Gibraltar, Sicilija, treking v Nepal (energija Himalajskih gora jo je tako prevzela, da je napisala Poklon Himalaji, njen knjižni prvenec, ki je izšel 2021), Nova Zelandija; od velemest pa Pariz, London in Buenos Aires.

Predavanje popotnice Barbare Popit bo v petek, 10. 3. 2023, ob 18. uri.

Cena 5 € / osebo

Rezervacije preko telefona: 08 380 67 30 ali e-pošte: info@planinskimuzej.si