AVTOBUS V DOLINO VRATA 🚌
Dolina Vrata velja za eno lepših slovenskih gorskih dolin. V želji, da bi narava ostala neokrnjena, je vzpostavljena avtobusna linija, ki bo pohodnike in ostale obiskovalce doline varno popeljala iz Mojstrane do slapu Peričnik in vse do Aljaževega doma v Vratih.

📅Brezplačni avtobusni prevozi na tej relaciji bodo vozili od 15. junija do 15. septembra.

V juniju bo organiziranih 5 prevozov na dan v dolino Vrata in nazaj, med glavno sezono, tj. od 1. 7. dalje pa bo ta režim bistveno povečan (8 prevozov na dan od ponedeljka do četrtka in 12 prevozov na dan od petka do nedelje). Prvi avtobus bo v dolino Vrata odpeljal potnike ob 4. uri zjutraj, zadnji pa jih bo odpeljal nazaj v večernih urah.

Vozni red si lahko ogledate na povezavi

PROMETNI REŽIM V DOLINO VRATA 🚗🚕🚙
Za dolino Vrata je bila načrtovana izgradnja obračališča in zapornice, vendar se je postopek zaradi objektivnih okoliščin zavlekel. Sistem, kot je bil prvotno načrtovan, bo zaživel septembra, po končani turistični sezoni, da ne bi z nepreizkušenim sistemom nehote povzročili prometnega kolapsa.

Parkirnina v dolini Vrata bo v letošnjem letu občutno dražja kot v Mojstrani. Verjamemo, da bo tudi to odvrnilo obiskovalce k vstopu v Dolino z lastnim prevozom in se bodo raje poslužili brezplačnega avtobusnega prevoza. V letošnji sezoni bodo parkirnino zaračunavali s parkomatom na parkirišču v Vratih. Ko pa bo septembra vzpostavljen prvotno načrtovani sistem z zapornicami, bo plačilo parkirnine vezano na časovni vstop oziroma izstop skozi zapornico.

Obračališče pred zapornico bo sicer zgrajeno do 15. 7. 2024, zapornice pa bodo ostale dvignjene do meseca septembra. Skladno s projektom se planira tudi postavitev kar 4 obvestilnih tabel, ki bodo voznike obveščale o prostih parkirnih mestih. Obvestilne table bodo povezane s Centrom za obveščanje, kar pomeni, da bodo uporabniki že pred odhodom od doma lahko seznanjeni s stanjem v dolini Vrata.