Slovenski planinski muzej v sodelovanju s CEWE Slovenija razpisuje fotografski natečaj Moja Smer.
Tema letošnjega natečaja je ŠPORTNO PLEZANJE.

 

FOTO NATEČAJ – MOJA SMER

TEMA NATEČAJA: športno plezanje vseh vrst

TRAJANJE NATEČAJA: 1. april – 15. maj 2022. PODALJŠANO DO 31. MAJA 2022

KDO LAHKO SODELUJE: natečaj je namenjen polnoletnim osebam in je brezplačen.

S prijavo v natečaj udeleženec soglaša s pravili sodelovanja v nagradnem natečaju in pod pogoji, navedenimi v teh pravilih.

ŠT. FOTOGRAFIJ: vsak udeleženec natečaja lahko pošlje največ 3 fotografije.

TEHNIČNE ZAHTEVE FOTOGRAFIJ

Fotografija mora biti v formatu JPEG v najmanjši velikosti 3600×2400 (širina X višina ali obratno). Dovoljene so tako barvne kot črno-bele fotografije. Razstavljene bodo tako landscape kot portret fotografije.

Dovoljene so fotografije, ki so vsebinsko na kakršen koli način povezane s športnim plezanjem. Fotografije, ki niso v skladu s pravili natečaja, ne bodo upoštevane.

Fotografiji mora biti priloženo ime in priimek avtorja, zaporedna št. fotografije in naslov posamezne fotografije (v primeru, da jih boste poslali več). Pošljete jih na info@planinskimuzej.si.

V mail pripišite svoje podatke: ime, priimek in kontaktno številko.

Pri digitalni obdelavi fotografij so dovoljene osnovne korekcije (barvne in tonske, ostrenje), ne pa digitalna manipulacija v smislu dodajanja ali odstranjevanja elementov fotografij. Dovoljeni so posegi v izgled, ne pa v vsebino fotografij.

Udeleženci natečaja jamčijo, da so avtorji poslanih fotografij in dovoljujejo, da razpisovalec natečaja njihove fotografije uporablja za namene razstave in v namene oglaševanja na družbenih medijih in spletni strani Slovenskega planinskega muzeja. Razpisovalec se obvezuje, da bo vsaka objavljena in razstavljena fotografija avtorsko označena in da ne bo posredovana tretjim osebam za komercialne namene.

Ocenjevalna komisija bo iz prispelih fotografij izbrala 15 razstavnih fotografij, s katerimi bomo pripravili razstavo z naslovom Moja Smer, ki bo odprta 18. junija 2022 v Slovenskem planinskem muzeju. 

Izbrane bodo tudi tri zmagovalne fotografije, ki bodo bogato nagrajene.

Zasebnost Udeleženec pooblašča Slovenski planinski muzej za obdelavo njegovih osebnih podatkov v skladu z Uredbo EU 2016/679, katera se je začela uporabljati dne 25. maja 2018.

Dodatne informacije: Vse dodatne informacije pridobite na e-naslovu: eva.schmitt@planinskimuzej.si ali info@planinskimuzej.si