Junija 2019 smo se na Poletni muzejski noči pred Slovenskim planinskim muzejem zbrali sami fejst planinci! V muzeju smo združili moči s Pivovarno Laško in Gorsko reševalno zvezo Slovenije, GRS Mojstrana. GRZS je praznovala Dan gorskih reševalcev, Pivovarna Laško pa je v imenu obiskovalcev prispevala donacije za društvo GRS Mojstrana (en vpis v Zlatorogovo častno vpisno knjigo je štel en evro). Podpisalo se vas je več kot tisoč! Bravo! In hvala!

In ker se v muzeju dobro zavedamo, da je taka prijateljstva treba negovati, se je v. d. direktorice Irena Lačen Benedičič letos pridružila tudi vzponu na Mariborsko kočo. In čeprav vam bomo mi v muzeju vedno zatrdili, da ni nikjer lepše kot pri nas v Mojstrani, srčni planinci združeni v akcijo Gremo v hribe vedno poskrbijo, da je povsod lepo! Več o pobudi Pivovarne Laško si lahko preberete tudi na povezavi https://gremovhribe.si/sl/dogodki/hiter-pobeg-iz-mestnega-vrveza/

7. avgusta, ob desetletnici Slovenskega planinskega muzeja, se nam bodo pridružili mnogi prijatelji. Tudi planinci Pivovarne Laško. Pridružite se nam tudi vi!

Do takrat pa lep planinski pozdrav,

vaši muzealci