Sveže informacije za planince in turiste

 

Planincem in turistom, ki bi radi preživeli zanimiv dan v Mojstrani ali v Triglavskem narodnem parku, so v Slovenskem planinskem muzeju na voljo:

Pri nas dobite informacije o razstavah in spremljajočih muzejskih dogodkih pa tudi informacije o pohodništvu, gorništvu in drugih turističnih programih v okolici, sveže informacije o vremenskih razmerah v gorah, odprtosti planinskih koč in domov, vodnikih, planinskih poteh, napotke o varnem gibanju in naravovarstvenem vedenju v gorah ter informacije o aktualni turistični ponudbi.

V neposredni bližini muzeja, v ostenju Grančišča, sta dve atraktivni zavarovani poti – ferati, ki vam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu. Za vzpon nanju je obvezen osnovni gorniški komplet – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem, ki si ga lahko izposodite pri nas. Če ste pri feratanju začetniki, svetujemo, da najamete gorskega vodnika.

Okolica Mojstrane je kot nalašč za kolesarske izlete. Tudi če ste pustili svoje kolo doma, nič hudega, pri nas so za najem na razpolago navadna in električna kolesa.

Ker nesreča nikoli ne počiva, pri izbiri gorske ture vedno upoštevajte svoje zmožnosti, v hribe se odpravite ustrezno opremljeni in ne pozabite, da v gorah ni cilj vrh, ampak varna vrnitev domov.

Pa še nekaj za spomin

V naši trgovini najdete raznolik izbor planinske literature: od vodnikov, zemljevidov, strokovnih knjig do leposlovja, in to za velike in male ljubitelje gora in narave. Zagotovo se bo med našim pestrim izborom planinskih spominkov našlo nekaj za spomin, zase ali za darilo. Prijatelje in bližnje pa lahko razveselite z darilnim bonom za ogled muzeja, z nepozabno avanturo »Pobeg v bivak« ali kar z obojim skupaj.

Ne pozabite, za muzejsko trgovinico ne potrebujete vstopnice. Lahko nas pa tudi kontaktirate preko naše e-pošte in določene izdelke vam lahko pošljemo na dom!