V petek, 7. februarja 2020 ob 18. uri v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom vabimo na odprtje fotografske razstave najboljših fotografij mednarodnega fotografskega natečaja naravoslovne fotografije

Magična narava 2017.

Natečaj je organiziralo Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta umetnost življenja“.

Zmagovalne fotografije so bile izbrane iz pestrega nabora, saj je na foto natečaj prispelo kar 3932 fotografij 270 avtorjev, od tega iz Slovenije 686 fotografij 46 avtorjev .

Podeljeni sta bili dve najvišji priznanji: naravoslovni fotograf leta 2017 in naravoslovni fotograf Slovenije leta 2017 ter priznanja za zmagovalce posameznih šestih tekmovalnih kategorij: sesalci; ptice; ostale živali; svet rastlin; naravna pokrajina; človek in narava.

Cilj projekta LIFE NATURAVIVA, ki ga izvaja deset partnerjev iz cele Slovenije, je ljudem predstaviti biodiverziteto in njen pomen. Ena izmed metod za dosego ciljev projekta je tudi predstavljanje biodiverzitete s pomočjo izpovednih naravoslovnih fotografij. Rezultati prvega mednarodnega natečaja, s pomočjo katerega so bile fotografije izbrane, so predstavljeni v razstavi Magična narava.

Fotografije so zgovorne same po sebi, komentarjev ne potrebujejo, ob odprtju razstave pa bo dr. Petra Draškovič Pelc v kratkem predavanju povedala več o naravoslovni fotografiji. Petra je fotografinja, nadobudna popotnica, turistična vodnica in vodnica interpretatorka, radovedna raziskovalka in ljubiteljica narave, pa tudi doktorica biomedicinskih znanosti.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2020.