Vabljeni na muzejski večer kjer se bo ob predstavitvi kataloga ob izteku razstave o športnem plezanju Po prstih v stene avtorica Saša Mesec pogovarjala s športno plezalko Natalijo Gros Kunaver.

Natalija Gros Kunaver, trikratna mladinska svetovna prvakinja v težavnosti (1999, 2000 in 2002) in prvakinja v skupnem seštevku v kombinaciji svetovnega pokala (2007), evropska prvakinja v skupnem seštevku v kombinaciji in balvaniranju (2008) ter dvakratna zmagovalka prestižnega mednarodnega tekmovanja v Serre Chevalieru je v svoji karieri 23-krat stala na stopničkah tekem za svetovni pokal v balvaniranju in težavnosti ter dosegla vrsto drugih, odličnih rezultatov, s katerimi se je uvrstila v sam svetovni vrh športnega plezanja. Med drugim je posnela tudi dva dokumentarna filma (Chalk & Chocolate ter New Dimension) v režiji Jureta Breceljnika in kot soavtorica pripomogla k nastanku knjige »Z glavo in s srcem do vrha« avtorjev Martine Čufar ter Aleša Jensterleta.

Na muzejskem večeru si bomo ogledali tudi film Magnezij in čokolada (Chalk & Chocolate) iz leta 2009.

 

Dokumentarni film predstavlja osebno zgodbo vrhunske športnice, ki doživlja vzpone in padce v profesionalni karieri. Zgodba kaže njeno plezanje v smeri Histerija z visoko oceno 8c+ v naravnem plezališču, s katero Natalija poskuša postaviti nov osebni mejnik.

 

Vljudno vabljeni!

 

Foto: Luka Fonda