VABLJENI NA AKTIVNA ZELENA VIKENDA V DOLINO VRATA:  15.8. – 16.8. IN 12.9.-13.9.2020

Z vstopnino v Slovenski planinski muzej si boste v času Aktivnega zelenega vikenda zagotovili (brezplačno) celodnevno vodenje lokalnih turističnih vodnikov in še mnogo drugih aktivnosti.

Dolina Vrata je ena izmed najbolj obiskanih dolin Triglavskega narodnega parka. Obiskovalci jo spoznavajo peš, s kolesom, (pre)mnogi pa jo obiščejo z avtomobilom. Cilj projekta umirjanja prometa v dolini Vrata je omiliti pritisk motornih vozil na dolino. Po dosedanjih promocijskih dnevih umirjanja prometa v dolini Vrata z zaporo državne ceste in uvajanjem javnih prevozov v letu 2020 Javni zavod Triglavski narodni park in Občina Kranjska Gora domačinom in obiskovalcem ponujata enkratno doživetje doline na način, ki je prijazen do narave, zanimiv in poučen za udeleženca ter koristen za lokalno gospodarstvo.

Domačini vseh alpskih dolin si želijo urejenega, umirjenega in s tem trajnostnega obiska, zato tovrstne projekte aktivno podpirajo. Po dosedanjih promocijskih dnevih umirjanja prometa v dolini Vrata z zaporo državne ceste in uvajanjem javnih prevozov v letu 2020 Javni zavod Triglavski narodni park in občina Kranjska Gora domačinom in obiskovalcem ponujata enkratno doživetje doline na način, ki je prijazen do narave, zanimiv in poučen za udeleženca ter koristen za lokalno gospodarstvo.

Javni zavod Triglavski narodni park, Slovenski planinski muzej, Občina Kranjska Gora, TD Dovje-Mojstrana ter Kofler Sport smo v letu 2020 za domačine in obiskovalce doline Vrata in Zgornjesavske doline pripravili dva Aktivna zelena vikenda. S plačano vstopnino v Slovenski planinski muzej si boste v času Aktivnega zelenega vikenda zagotovili (brezplačno) celodnevno vodenje lokalnih turističnih vodnikov, (brezplačno) okrepčilo v koči  in še mnogo drugih aktivnosti. Pripravljene aktivnosti so primerne za družine in posameznike. Kot udeleženec poskrbite le za primerno obutev, pijačo in malico.

V primeru novih ukrepov, povezanih s preprečevanjem okužbe COVID-19, ali v primeru slabega vremena, bo program odpovedan oziroma prilagojen.

Obvezne prijave sprejemamo najkasneje 3 dni pred najavljenim datumom dogodka na linku: https://forms.gle/QtH5aMDgiVHYTLda7, po e-pošti na barbara.rozman@tnp.gov.si ali po telefonu 04 5780 245 ali 205.

 

 

AKTIVNA ZELENA SOBOTA 15.8. IN 12.9. 2020

Parkirajte na označenih parkiriščih.

ZBORNO MESTO:
Slovenski planinski muzej ob 8.45 uri.

PROGRAM CELODNEVNEGA IZLETA

• pohod iz Mojstrane do slapa Peričnik z lokalnimi turističnimi in parkovnimi vodniki
• postanek v Koči pri Peričniku in možnost kosila
• prevoz nazaj do Mojstrane
• predstavitev, osnove plezanja ter plezanje male ferate v Grančišci (Mlačca) s strokovnim vodenjem
• ogled Slovenskega planinskega muzeja

Obvezne prijave sprejemamo najkasneje tri dni pred najavljenim datumom dogodka na linku: https://forms.gle/QtH5aMDgiVHYTLda7, po e-pošti na barbara.rozman@ tnp.gov.si ali po telefonu +386 (0)4 57 80 245 ali +386 (0)4 57 80 205.

AKTIVNA ZELENA NEDELJA 16.8. IN 13.9.2020

Parkirajte na označenih parkiriščih.

ZBORNO MESTO:
Slovenski planinski muzej ob 8.45 uri.

PROGRAM CELODNEVNEGA IZLETA

• prevoz iz Mojstrane do slapa Peričnik,
• pohod od slapa Peričnik do konca doline Vrata, kjer je najlepši razgled na Severno triglavsko steno, z lokalnimi turističnimi in parkovnimi vodniki,
• postanek v Aljaževem domu,
• animacija za otroke v Vratih,
• prevoz nazaj v Mojstrano,
• ogled Slovenskega planinskega muzeja.

Obvezne prijave sprejemamo najkasneje tri dni pred najavljenim datumom dogodka na linku: https://forms.gle/QtH5aMDgiVHYTLda7, po e-pošti na barbara.rozman@tnp.gov.si ali po telefonu +386 (0)4 57 80245 ali +386 (0)4 57 80 205.

Več o aktivnih zelenih vikendih v dolini Vrata in trajnostnem obiskovanju Julijskih Alp