Na današnji novinarski konferenci, ki smo jo pripravili skupaj s KUD Jaka Rabič pred pričetkom največjega športnega dogodka v samostojni Sloveniji, smo predstavili edinstveno gledališko predstavo o Janezu Poldi z naslovom Noben ptič nima perutnic naprej, ki jo pripravlja igralska zasedba Dovški oder.
Premierna predstava, ki bo v petek, 27. januarja 2023, ob 19.uri v Aljaževem prosvetnem domu na Dovjem, je že razprodana.
Ponovitev bo v nedeljo, 29. januarja 2023, prav tako ob 19.uri.
Posebnost predstave so zagotovo njegovi izvirni predmeti, dnevniki, pokali, oblačila, smuči, ki jih je uporabljal za časa življenja, poklicne in športne kariere, pa tudi fotografije na platnu, ki so jih prispevali družina Polda, posamezniki in Gornjesavski muzej Jesenice. Vsekakor poseben praznik za naše kraje, ne samo ljubitelje gledališča in športne navdušence, ampak tudi sicer. Nekaj igralcev je pred muzejem tudi zaigralo del predstave.
V času svetovnega prvenstva bo Slovenski planinski muzej pripravil tudi občasno razstavo z naslovom Naši nordijci, s katero bomo predstavili nordijske športnike iz Gornjesavske doline.
Na novinarski konferenci smo predstavili tudi zimsko ponudbo KS Dovje – Mojstrana, ter napovedali otroške delavnice, ki bodo v Slovenskem planinskem muzeju in v Escape muzeju Kajžnkova hiša potekale v času počitnic ter naš že tradicionalni festival Goroventure, ki prihaja v naš muzej od 23. do 25. februarja.
Poudarili smo tudi, da v Mojstrani že obratuje smučišče ter, da so urejene tekaške proge. Lepo vabljeni!