Veste, kaj povezuje Mojstrano, Tržič, Radovljico, Kranj, Kamnik in Škofjo Loko? Razen tega, da smo vsi domačini »fejst«, seveda! 😉 Teh šest krajev smo v letu 2019 povezali s prav posebno potjo, muzejsko-planinsko transverzalo Neverjetne gore. In ker ste jo posvojili za svojo, da smo se projekt odločili podaljšati vsaj do SEPTEMBRA 2021! 

V Slovenskem planinskem muzeju nas karikature Marka Kočevarja spodbujajo k razmišljanju o današnjem doživljanju gora. V Čebelarskem muzeju v Radovljici vas bo na gorske jase kranjske sivke povabila kranjska čebela. Z Gorenjskim muzejem iz Kranja se boste ob 40-letnici vzpona povzpeli na vrh sveta, Everest, v Loškem muzeju v Škofji Loki pa se lahko odpravite na raziskovanje Lubnika. Preden se oglasite v Medobčinskem muzeju Kamnik, kjer boste izvedeli vse o življenju na Veliki planini, pa se ustavite še v Tržiškem muzeju, kjer vas bodo povabili, da si ogledate zgodovino smučarskega tekmovanja na Zelenici.

Da pot ne bo preveč enostavna, smo v transverzalo nanizali še 23 vrhov. Povzpnite se tako na Dovško Babo kot na Lubnik! Kdo bo osvojil vse?

Na vseh točkah vas čakajo žigi, ki jih zbirate v privlačnem vodniku, ki ga dobite zraven skupne vstopnice. Tistega, ki zbere vse žige, čakajo prav posebne nagrade. Le-te nam je prijazno poklonila Veriga, naš sponzor, ki znova dokazuje, da je naš najzanesljivejši člen!

To pa še ni vse: v vseh muzejih in na šestih vrhovih se pa lahko podate tudi na lov za zakladi geolova (geocaching). Če med prvimi osvojite vse zaklade, vas čakajo sledljivčki!

Zdaj je pravi čas, da skupaj raziščemo naše neverjetne gore!

 

Lep planinski pozdrav,

Gaber Polajnar

projektni sodelavec za trajnostni turizem