Srečo je treba deliti. V muzeju zato posebno pozornost posvečamo sodelovanju z zunanjimi ustvarjalci. Verjamemo, da lahko izvedemo boljše programe le, če smo odprti za nove ideje. Ta in prihodnji teden vam predstavljamo nekaj programov, ki jih izvajamo v muzeju in pri katerih imamo prav posebno pomoč.

Naše sodelovanje z zaposlenimi Triglavskega narodnega parka je zelo aktivno in ta vikend ste lahko z nami aktivni tudi vi! Pridružite se nam na zelenem vikendu: v soboto, 12., in nedeljo 13. septembra. Ogledali si bomo dolino Vrat in se naučili marsikaj novega.

Več informacij dobite na:

https://www.tnp.si/sl/obiscite/koledar-dogodkov/naj-vas-narava-zapelje-dolina-vrata/

Z vodniki Triglavskega narodnega parka pa se lahko srečate tudi pri stalnem skupnem programu Pot Triglavske Bistrice. Z vodnikom se sprehodite skozi dolino Vrat, potem pa se oglasite še v našem muzeju. Pot po dolini in vodenje po muzeju prilagodimo vašim zanimanjem in zmožnostim!

Vse podrobnosti o tem programu (in še marsikaterem drugem) pa si lahko preberete tudi na naši spletni strani:

https://www.planinskimuzej.si/aktivnosti/programi-za-odrasle/

https://www.planinskimuzej.si/aktivnosti/aktivnosti-za-otroke/

Če bi raje spoznali bajeslovna bitja, na katera naletite v okolici Dovjega in Mojstrane, priporočamo, da se pridružite pisani druščini na Rajžah po poteh triglavskih pravljic! Pravljičar Bukovnik bo vsem, ki še nosite v sebi otroško igrivost, pomagal odpreti vrata v svet kmečkege življenja, ki ga je zaznamovalo izročilo naših dedkov in babic. Upamo, da vas na poti ne zaloti zmaj s sedmimi glavami!

Za več informacij pa hitro na:

https://rajze.wordpress.com/

O ostalih prijateljih Slovenskega planinskega muzeja pa več prihodnjič!

Lep planinski pozdrav,

Gaber Polajnar

sodelavec za trajnostni turizem