#gremovhribe, GRZS in Slovenski planinski muzej s skupnimi močmi

Na drugem dogodku akcije #gremovhribe Pivovarne Laško smo združili svoje moči z Gorsko reševalno zvezo Slovenije. GRZS praznuje Dan gorskih reševalcev, mi Poletno muzejsko noč, Pivovarna Laško pa bo društvu GRS Mojstrana donirala 1 evro za vsak vpis v Zlatorogovo častno vpisno knjigo.

Vabljeni pred Slovenski planinski muzej, dogajanje bo pestro: številne nagradne družabne igre za otroke in odrasle, tekmovanje gorskih reševalcev, reševanje v gorah, prikaz osnov prve pomoči v hribih, otroške ustvarjalne delavnice in kino pod zvezdami. Ves čas bo Slovenski planinski muzej na ogled brezplačno.

Dan, ki ga velja izkoristiti: za katero od odličnih planinskih tur, ki jih ponuja okolica Mojstrane, spodbujanje gorskih reševalcev, učenje in zabavo, raziskovanje muzeja in romantiko pod zvezdami!

8.30 Tekmovanje gorskih reševalcev iz prve pomoči

Ekipe gorskih reševalcev se bodo pomerile v nudenju prve pomoči. Strokovna ocenjevalna komisija bo nagradila najboljše, gledalci pa bomo lahko spremljali tekmo in navijali.

9.00 – 15.00 Otroške ustvarjalne delavnice

Za vse mlade in mlade po srcu ? smo pripravili ustvarjalne delavnice. Z izkušeno animatorko se boste lotili izdelovanja številnih didaktičnih in okolju prijaznih izdelkov.

10.00 – 15.00 Nagradne družabne igre

Ves ta čas bodo na prizorišču potekale številne zabavne nagradne igrice in animacije za mlade in mlade po srcu. Pazite, da ne zamudite zabavne orientacijske dogodivščine – Lov na Zlatka.

12.00 Prikaz reševanja s helikopterjem in klasično reševanje v ferati Grančišča

Še enkrat nas bodo navdušili gorski reševalci, ki nam tokrat bodo prikazali mogočno reševanje s helikopterjem in klasično reševanje v ferati Grančišča.

13.30 Delavnica prve pomoči

Gorski reševalci Društva GRS Mojstrana nas bodo seznanili z osnovnimi prijemi prve pomoči in delili znanje, ki nam v gorah lahko reši življenje.

14.00 Legendarne nagradne družabne igre #TIMETOPLAY

Spet bo čas za zabavo, igre in tekmovanja, kjer šteje to, da sodeluješ! Čakajo vas bogate nagrade.

19.30 Slovenska pesem iz ust mladih talentov glasbenega studia Osminka

V večerni del dogodka nas bo popeljala glasba članov glasbenega studia Osminka.

21.00 Pogovorni večer: Novodobni izzivi planinstva skozi oči znanih obrazov s planinskega sveta

V sklopu projekta Neverjetne gore smo s karikaturami Marka Kočevarja dopolnili obstoječo stalno razstavo Vzpon na goro, kjer izpostavljamo planinstvo nekoč (Nazaj v planinski raj) in danes (Instant planinski raj).
Na pogovornem večeru bomo govorili o dojemanju in vrednotenju planinstva danes z vsemi izzivi, ki jih ponuja sodobni čas, družba v katerem prevladujeta globalizacija in komercializacija in s tem povezane posledice.

Z nami bodo:
Tomaž Rotar udeleženec komercialne alpinistične odprave,
Tomaž Jakofčič, alpinist in gorski vodnik,
Nejc Kuhar, gorski tekač in turni smučar in
Miro Eržen, podpredsednik PZS.

21.45 Projekcija pod zvezdami: Free solo

Najboljši solo plezalec brez varovanja na svetu se sooči z najtežjo preizkušnjo v svojem življenju: preplezati želi 975-metrsko steno El Capitan v Yosemitu brez vrvi in zaščitne opreme. Navkljub veliki nevarnosti, da se smrtno ponesreči ter prepričevanju prijateljev in svojcev, je Alex Honnold odločen, da bo prvi na svetu, ki mu je uspel prosti solo vzpon. Ne zamudite nepozabne, z oskarjem nagrajene filmske plezalne pustolovščine National Geographica.