Vabljeni vsako soboto od 6. julija do 24. avgusta 2019.

Počitniški sobotni dopoldnevi bodo spet namenjeni druženju, ustvarjanju in zabavi. Pripravili smo pester program praktičnih delavnic in planinskih raziskovalnih pohodov v okolico. Delavnice so primerne za odrasle, otroke (od 7. leta, mlajši v spremstvu staršev) in družine. Za pohod je potrebna primerna planinska ali pohodniška oprema in nekaj malice. V ceno delavnice je vključen material in skromna malica. Zbirno mesto bo pred Slovenskim planinskim muzejem ali na posebej napisanih mestih. Podrobnejše informacije o programu lahko dobite na neli.stular@planinskimuzej.si ali na 08 380 67 32. Organizatorji si pridružujemo pravico spremembe programa.

Sobota, 6. julij. 2019, ob 9.00 | Izdelava podstavka iz ličja in kuhanje planinske enolončnice

Z gosti iz Rogatca bomo iz koruznega ličja spletli podstavek za naš ričet. Najbolj pridni delavničarji pa se bodo pozabavali še s pripravo planinskih sladoledov in barvanjem bralčkov.

Cena: 5 €

Sobota, 13. julij. 2019, ob 9.00 | Košek iz šibja za križce in krožce

Leskove šibe, ki jih naberemo v gozdu, lahko uporabimo za izdelavo različnih predmetov. Naučili se bomo splesti košek. Izdelali pa bomo tudi leseno igrico križci in krožci, ki jo boste lahko vzeli s seboj v hribe ali na morje.

Cena: 5 €

Sobota, 20. julij 2019, ob 9.00 | Slavne kamnine in fosili naših gora

Bi radi spoznali več kot 300 milijonov let staro zgodbo in približno 150 milijonov let stare korale? Spoznavali bomo kamnine, minerale in fosile ob Slovenski planinski poti in izdelali prav poseben fosilni obesek.

Cena: 5 €

Sobota, 27. julij 2019, ob 9.00 | V gorah smo radi »in«

S preprosto napravico bomo izvezli zapestnico, ki je lahko tudi okrasna vratnica za pasjega spremljevalca. S seboj lahko prinesete kavbojke, da bomo nanje izvezli začetnico vašega imena.

Cena: 5 €

Sobota, 3. avgust 2019, ob 9.00 | Jasna s turističnim avtobusom

Iz Mojstrane se bomo ob 9.50 s turističnim avtobusom odpeljali v Kranjsko Goro na kratek sprehod in kopanje v jezero Jasna. Jezero sestavlja dvoje povezanih umetnih jezer ob sotočju potokov Velike in Male Pišnice. Od tam je čudovit pogled na Kekčeve gore – Prisank in Razor.

Cena: 5 €

Sobota, 10. avgust 2019, ob 8.00 | Zmajev ali babji zob

Zbirno mesto pred Infocentrom Triglavska roža Bled, Ljubljanska cesta 27

Na koncu Jelovice vidimo nenavaden kamnit stolp, ki ga imenujemo Babji zob. Zakaj Zmajev, pa boste izvedeli na naši delavnici. Izlet je uvod v razstavo o jamskem svetu v naših gorah, ki jo bomo gostili v muzeju v jesenskih mesecih. Jamo bomo obiskali pod vodstvom izkušenih jamarjev in izjemoma po nižji ceni. Obvezna ustrezna obutev in vetrovka. Primerno za vse: otroke in odrasle.

Cena: 10 € | Lasten prevoz, obvezne prijave na neli.stular@planinskimuzej.si. Izvedba v primeru zadostnega števila prijav (najmanj 10).

Sobota, 17. avgust. 2019, ob 9.00 | Lov na planinski klobuk in za gorskimi škraticami

Ste že srečali gorske škratice? Bi jih radi? Vabljeni, da jih skušate ujeti! Tisti, ki jih boste našli prvi, boste nagrajeni s skritimi planinskimi klobuki. Zaradi hude konkurence so možne tudi dodatne planinske naloge. Otroci, mlajši od 10 let, naj pridejo v spremstvu odraslih ali starejših sorojencev.

Cena: 5 €

Sobota, 24. avgust 2019, ob 9.00 | Srečelov v planinskem nahrbtniku

Bliža se jesen, najlepši čas za obisk gora. Zato bomo pobarvali svoje unikatne nahrbtnike, v katerih bo za vsakega udeleženca skrito tudi kakšno presenečenje kot spomin na naša poletna planinsko-počitniška druženja.

Cena: 7 € (vključuje nahrbtnik)

 

 

Pri pripravi programa nam pomagajo: Rokodelski center Rogatec, Projekt SLAVNKAMN, Društvo za raziskovanje jam Bled, Center šolskih in obšolskih dejavnosti OE Planica.

                                                              

Organizatorji si pridružujemo pravico spremembe programa.