Virtualna doživetja

Doživite gore »v živo« kar v natikačih. V virtualni resničnosti lahko v trenutku skočite na trideset slovenskih vrhov, premagate triglavski greben ali se po jeklenici spustite z našega Očaka!

OPOZORILO: virtualna doživetja niso primerna za otroke, mlajše od 8 let!

Virtualni zipline s Triglava

Poletite tik nad najvišjimi slovenskimi vrhovi. Spustite se z vrha Triglava in uživajte v dih jemajočih razgledih doline Vrata. Pristanite v Slovenskem planinskem muzeju in se prepustite muzejski pripovedi, ki jo boste doživeli med lastnim vzponom na goro.

Doživite najdaljši virtualni zipline na svetu!

Vsak Slovenec na Triglav

Ta želja je stara več kot stoletje. Že Jakob Aljaž si je prizadeval, da bi turisti kot so takrat imenovali planince, varno obiskovali našega očaka. V ta namen je dal narediti kar nekaj poti, ki vodijo proti njegovemu vrhu. Tudi v Slovenskem planinskem muzeju si prizadevamo in podpiramo varno obiskovanje gora, hkrati pa želimo naš Triglav narediti dostopen čim večjemu številu obiskovalcev. Torej, si želite vsaj enkrat v življenju stati na njegovem vrhu? Prav to željo vam bomo uresničili, pa čeprav le v navidezni resničnosti.

Poglej z vrha!

“Dvojka”

Vršič

Ste že bili na Rombonu? Kaj pa na Ojstrici? Veste, kakšen pogled se ponuja s Tromeje na Goričkem? Razlogov, zakaj ne, je lahko nešteto ali pa samo eden. V Slovenskem planinskem muzeju je trideset slovenskih vrhov dostopnih vsakomur. V trenutku skočite z enega na drugega s pomočjo očal za navidezno resničnost in uživajte v razgledih 360-stopinjske prostorske fotografije.