Triglav Trail Run je edinstveno trail tekaško doživetje, prava avantura v čudovitem okolju Julijskih Alp. Festival teka po najlepših stezicah Julijskih Alp in Triglavskega parka bo potekal od 19. do 20. avgusta 2022.

Ena bolj slikovitih tekaških prireditev bo tudi v 2022 navdušila številne ljubitelje trail teka.

Prav okoli Triglava, te mogočne skalne gmote, ki velja za častljiv ponos Slovencev, bo potekal eden najbolj slikovitih trail tekov v Sloveniji. Pokončne alpske stezice, ozke in prijetne pohodne poti, široke mulatijere vkopane v mogočna pobočja, odprti grebeni in razgibane doline visokogorskih jezer dajejo Triglav Trail Run teku poseben čar in edinstvenost.
Tekačem ponujamo pravi izziv: tek okoli Triglava z 88.5 kilometrov trase in 4800 metrov vzpona. Tek okoli Triglava iz doline Vrata skozi Velsko dolino in nazaj preko Vodnika ter skozi Krmo v razdalji 44 kilometrov. Tekači lahko izberejo krajši 27 kilometrov dolg tek z 1280 metrov vzpona, ki poteka v dolini Vrata in pod Triglavsko steno. Prav tako pa se tekačem ponuja krajši 15 kilometerski tek po skrbno izbranih in čudovitih stezicah Julijskih Alp. Prireditveni prostor je Slovenski Planinski Muzej v Mojstrani.