Vabljeni na ogled dveh likovnih razstav, ki smo ju pripravili ob Dnevih evropske kulturne dediščine:

Your Alps

Razstavo Your Alps so pripravili dijaki Biotehniškega centra Naklo. V sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom so najprej izvedli fotografsko delavnico. Na osnovi fotografij so dijaki izdelali likovne naloge. Tako pravzaprav gledamo dvojno razstavo – fotografij in likovnih izdelkov. Likovni izdelki so narejeni v 3D tehniki, zato smo k sodelovanju povabili Center IRIS, saj je razstava primerna tudi za slepe in slabovidne.

in nagrajenih likovnih del gorenjskih šolarjev:

Triglav, moj navdih

Dela so rezultat likovnega natečaja, ki smo ga lani ob 240.letnici prvega pristopa na Triglav pripravili skupaj z Zavarovalnico Triglav. Učenci so se izkazali kot odlični umetniki z veliko mero domišljije. Iz del je čutiti da Triglav ni samo najvišja slovenska gora, ampak nekaj več – nekaj, kar v našem duhu in razumu ustvarja, sproža različne zgodbe, videnja, poglede. Nanj so šolarji speljali steze, žičnice, na njem gradili ceste, veličastne hotele, skromne planinske koče. Odeli so ga v barve jutranje in večerne zarje, v pravljično fantazijske barve domišljijskih dežel, ga preplezali »po dolgem in počez«, ustvarili na njem kraljestvo Zlatoroga in različnih planinskih in drugih živali. Z različnimi simboli so označili njegovo skrivnostnost in mističnost ter ga umestili v zgodovinsko pripoved o nastanku slovenskega naroda. Največkrat pa je kot nadnaravna Triglava gmota bedel nad slovenskimi vasmi in mesti. Kot to počne že milijone let.

Dokazali so, da Triglav ne buri domišljije samo odraslim, ampak vsem generacijam in nam je še vedno vsem en velik navdih.

Razstavi sta na ogled od 27. septembra do 24. novembra 2019.