DOGODEK PRESTAVLJEN NA SOBOTO 15.8. IN 12.9. 2020 TER NEDELJO 16.8. IN 13.9.2020!

Slovenski planinski muzej najdete v najlepšem kotičku Slovenije!

Prvih 10 let našega obstoja smo zagovarjali trajnostni turizem. Verjamemo, da je to edina prava pot, in obljubljamo, da bomo tako tudi nadaljevali.

Obiskovalce spodbujamo k odgovornemu obnašanju v alpskih dolinah. Vabimo jih, naj v naše prelepe kotičke pridejo peš ali s kolesom. Veseli smo, kadar uporabljajo javni prevoz. Nagovarjamo jih, naj hodijo po urejenih poteh in naj ne iščejo bližnjic, naj spoštujejo lokalno prebivalstvo in privatno lastnino. Želimo, da smeti odnesejo v dolino, saj bomo le tako pravljična doživetja v prelepem gorskem svetu omogočili tudi našim zanamcem in ohranili visoko kakovost življenja prebivalcev, ki živijo v vaseh pod Triglavom. Le zadovoljni prebivalci lahko sprejmejo obiskovalce z nasmeškom na obrazu. In prav tega si želimo. Vsi odgovorni obiskovalci ste pri nas vedno dobrodošli.

V tem duhu skupaj z Občino Kranjska Gora, javnim zavodom Triglavski narodni park, Turističnim društvom Dovje – Mojstrana in lokalno skupnostjo že tretje leto zapored sodelujemo pri projektu umirjanja prometa v alpskih dolinah. Več o letošnjem programu lahko najdete na priloženih fotografijah.

Vzporedno še vedno poteka projekt Obisk gora v času podnebnih sprememb, o katerem lahko več preberete na povezavi https://www.planinskimuzej.si/info/obiskgora/.

Bodimo odgovorni, imejmo se skupaj lepo v našem muzeju in v naravi, ki nas obdaja! Se vidimo pod Triglavom. Dobrodošli!

Matjaž Podlipnik,

koordinator turistične ponudbe