planinski muzej
Poletni čas od 1. 6. – 15. 9.
(vsak dan)
9.00 -19.00

Zimski čas 15. 9. - 31. 5.
(vsak dan)
9.00 - 17.00

Zaprto:1. 11., 30.12. in 31. 12.

Izven urnika odprto za najavljene skupine.
muzej planinstva
Bi bili radi obveščeni o novicah na naši sceni? Naročite se … »


Slovenski planinski muzej

Triglavska cesta 49
4281 Mojstrana
T: +386 (0)8 380 67 30
info@planinskimuzej.si


gorništvo
Muzejska četrt

Ali veste, kaj delajo muzeji?

Muzeji predmete zbirajo, urejajo, hranijo in strokovno obdelujejo z namenom, da jih proučijo, raztolmačijo, povežejo s sodobnostjo in razstavijo. Najpomembnejša naloga je, da zgodovinske predmete čim bolj približajo obiskovalcem.

V Muzejski četrti, ki stoji na travniku v bližini Vile Čira Čara, vsak dan festivala Muzej Velenje gosti enega od slovenskih muzejev, ki nam  približa svoje zbirke preko zanimivih iger, delavnic in raziskovalnic.

Izmerite veliko mastodontovo kost ali potipajte čisto pravo sulico iz rimskih časov. Izdelajte viteško čelado in odpotujte v srednjeveški čas ali z rokami pobrskajte po mivki – mogoče najdete kristal. Pazite, iz grmovja vas opazuje pračlovek, pred vašim nosom pa sta kar dva mastodonta.

V Muzejski četrti bo vsak dan gostoval eden izmed slovenskih muzejev; v ponedeljek Mestni muzej Litija, v torek Posavski muzej Brežice, v sredo Koroška galerija likovnih umetnosti, v četrtek Koroški pokrajinski muzej, v petek Muzej na prostem Rogatec in v soboto Slovenski planinski muzej.


Dostop in Pikin zemljevid